юли 282015
 

Да, най-вероятно сте по цял ден в офиса и я имате климатик, я нямате. Обаче идва края на работния ден и имате уникалния шанс да си го върнете на вселената, като й покажете, че можете да сте пичове, и тая жега грам не ви интересува.

– Фейсбук френд тест:
Отваряте фейса и пишете на първите (това е важно) 10 лица от вашата другарска листа. „Виж кво брат/бейби отивам да мушкам коктейли на ей тоя як басейн, слагай дантелите и да те видя там след 1 час.“ Тук има няколко варианта – или получавате 5-10 френда, с които да правите бомби в басейна. Те ще се запознаят помежду си и ще стане „купона майка“, както казва един тийн идол. Вариант две – идва само един брат или едно бейби. Тогава или има запивка или забивка. Празно нEма. И вариант три – никой не идва. Вие живеете в един много тъжен свят… всъщност лято е, вие сте на басейн има коктейли и десетки непознати, дреме ви за тея нещастници. Изтривате фейк френдовете ‘дето не дойдоха, купонясвате яко и утре вечер следващите 10 черепа.

– На работа с треви и шумки в косата:
Зарязвате тея несериозници от горната точка и звъните само на стабиляги. Събирате се 2-3 коли хора, намирате си якото място за почивка (най-долу има карта) до ромолящо поточе и разпъвате палатките, шишлиците, слагате бирите и динята във реката и се размазвате от релакс. Съответно ставате малко по-рано, изплаквате буболечките в реката и отпрашвате на работа. Гаранция, този работен ден няма да е същия  🙂

– Ок, ама не ми се мърда:
Добре де – в хладилника има лед, мента, спрайт и 5 кила лимони, климатика бичи, надули сте Nirvana и грам не ви пука за съседите, че и за жегата… ама все пак си е скука. Жената гледа някакви драми, с жени с точки на челото, детето си играе тихо. Не знам дали знаете ама има гига зарибяващите онлайн игри. Не говорим за кОпане на карфиол и бамя във фейса, а нещо по-така. Travian или World of tanks ще ви махнат главата, само им дайте малко време да се развиете що-годе прилично. Не споменавам настолните игри, конзолите и т.н. – за тях ясно. Ако сте YOLO тип и така и така скучаете, защото да не изкарате някой лев за Короните на слънчака. Винаги можете да заложите с Betfair, или да си купите акции (попрочетете малко книжки преди това! Да не кажете, че не съм ви предупредил после). Та докато сме на темата, където ви мързи да излезете от вкъщи – прозаичните варианти също са на лице. Карти със съседите, откровен битов алкохолизъм със съседите, гледане на мачове или филм маратон – пак със съседите… Тея съседи трябва на ръце да ви носят, че ги вкарвате в цялата тая страхотност. В случай, че съседите са кухи лейки и не можете да ги гледате, а приятелите ви са мързели като вас и никой не иска да ви прави компания – има супер реалистични макети за сглобяване – коли, самолети, влакчета… каквото ви влече. Това последното го препоръчвам. Само пийнете едно малко преди това, да не ви треперят ръцете, че едно грешно движение и витлото отива при пасажерите. Или просто си купете нещо от Икеа – докато разбера, че е шкаф бях го сглобил като табуретка, джакузи, а по едно време хващаше канал 1.

– Шокиращо парти – изненада:
Някой другар има рожден ден скоро. Заредил е всякакви градуси и мезелъци, а вие се чудите какво да му подарите. Направете му парти изненада за възрастни. Тука няма да издавам – тея пичове знаят как да взривят компанията само за 10 минути. Дойде една аниматорка бременна…  екшън, драма, скрити камери, луда работа ви казвам. Направо му бяха меки коленете накрая, а по-слабите ги доубивахме да не се мъчат 😀

– Смъкнете половина кило:
Колело – до Панчарево, нощна разходка из София (сърчнете в нета за групата), разходка в парковете и т.н.  Ролери, скейт, уейвборд – парка Заимов, до розите или Южния парк. Готино е и в скейт парка до УНСС – има инструктори, скейтове под наем, екипировка – всичко необходимо. Ще се запознаете с нови хора, начинаещи, напреднали, супер про и т.н. има бира и сладолед. Какво му трябва повече на човек.

ENJOY на жегата и да не ви пука  🙂

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly
юни 242013
 

Мислех да не коментирам… всъщност няма. Само ще посоча с пръст (завиждайки за коментарите) блога на Жюстин Томс. 

 

 

 

п.п. А да – на байк, с 50км/ч., в насрещното, в средна лента, по Цариградско… priceless 🙂

 

parti agencia

 

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly
юни 042013
 

 

ВНИМАНИЕ!

Мълчането на Румен (бащата на Марти) от няколко месеца, и не отговарянето му на поставените съвсем прости въпроси, относно харченето на събраните пари, дава почва за съмнения, че събраните средства не се използват изцяло по предназначение.

Моля, запознайте се с всички обстоятелства в темата в Клуб Алфа Ромео и преценете за себе си дали да дарите пари.
И все пак… всички мъчения са за Марти, а той не е виновен за нищо. (edit: 05.09.2013)

 

 

14022011314Приятели, обръщам се към вас с молба за помощ.  Детенцето на наш колега е болно от левкемия,а положението на семейството е трагично. Всички ние (познати и непознати) помагаме с каквото и както можем, но силите ни не стигат и търсим варианти за подкрепа навсякъде.

Ето така започват мъките на едно семейство с две малки дечица.

„Приеха моето детенце Марти в спешното отделение в ИСУЛ с диагноза “Остра левкемия”. За лечението (химиотерапия) му трябват и някакви лекарства, които не ги поема Здравната каса. Една ампула струва 90лв., засега трябва да закупя 8 такива ампули…“

Целият ад през който минава семейството включва и оставането без дом и покъщнина, усложнения от нерви и напрежение и най-тежкото страха за живота на малкия Марти.

Част от развитието на историята е събрана тук -> help-marti.org

Във Алфа форума можете да следите всичко „в реално време“. Там Румен (бащата – rumenti77) пише често какво е състоянието на Марти и от какво имат нужда спешно. Разбира се нуждата от пари за лекарства и силна храна за „малкото войниче на татко“ е най-голяма и постоянна, но излизат и спешни неща.

Видях се с Катя (майката) и направо прочетох ужаса за съдбата на детето си в очите й. Видях притеснението и безкрайната благодарност към всички, които са помогнали кой с каквото може.IMG_20130525_161347

Отново моля ако можете да отделите нещо за малкия Марти, както е девиза на една благотворителна кампания „Жълтите стотинки за едни са жълтици за други“. Дори и 10-20лв са безкрайно голяма помощ за семейството Румен, Катя Марти и малкия Ивчо.

 

Банковата сметка е:
Иванка Методиева Митева
BG36 CECB 9790 10E2 7889 00

 

 

 

 

ВНИМАНИЕ!

Мълчането на Румен (бащата на Марти) от няколко месеца, и не отговарянето му на поставените съвсем прости въпроси, относно харченето на събраните пари, дава почва за съмнения, че събраните средства не се използват изцяло по предназначение.

Моля, запознайте се с всички обстоятелства в темата в Клуб Алфа Ромео и преценете за себе си дали да дарите пари. 
И все пак… всички мъчения са за Марти, а той не е виновен за нищо. (edit: 05.09.2013)

 

parti agencia

 

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly
май 152013
 

metropolitenminПреди няколко дни търсих информация дали може да се возят велосипеди в метрото, защото открих вече велосезона, но карането по Цариградско не е от най-приятните неща. Та за возенето в метрото открих само няколко статии във вестници от преди доста време. Порових се във сайта Метрополитен София, но също нищо не открих. Изпратих запитване на посочения мейл с почти никакви надежди за отговор или ако да има, то предполагах, че ще бъде, кратък, неясен и на латиница.

Да, ама не. Получих отговор, който за една бройка за затрия като част от килограмите спам, които получава ежедневно заради хедъра:

15-05-2013 г- 15-03-43 ч-

Но, карай да върви. В последния момент реших да го отворя, а вътре – атачмънт и обяснение, че това е отговор на моето запитване.  😯

Доста приятно останах изненадан. Е, щеше да ми свърши работа и само мейлче, но такъв официален отговор, с изходящ номер и всичко, както си му е реда, направо ме хвърли в публиката. Подробно, ясно и конкретно. Oтлична комуникация.

Пътник с редовен превозен документ има право да превозва по
линиите на метрото велосипед, при следните условия:
– в делнични дни – след 21 часа;
– в почивни и/или празнични дни – целодневно;
– велосипедът следва да е във вид, който да не замърсява превозното средство;
– след закупуване на отделен билет за велосипеда от билетен автомат на входовете на метрото или от касиер в билетна каса на „Метрополитен“ ЕАД. 
За улеснение на пътниците вече има изградени велосипедни стойки
по всички метростанции от Първи и Втори метродиаметър.

Браво и благодарности на Метрополитен ЕАД!

Друг е въпроса за това ограничение през делничните дни (и то до толкова късно), но е вярно, че в пиковите часове място за хора няма, та камо ли за велосипеди. Или, че стойките за велосипеди са не охраняеми и практически невъзможни за използване, но и това ще се оправи някой ден, нещата изглежда вървят на добре 🙂

 

parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly
мар. 032013
 

HP ProBook 4730sDisconnect AC
Shutdown
Remove battery
Connect AC
Startup
Open Device Manager
Click the plus (+) sign next to Batteries category, right-click All of the „Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery“ listings, and select Uninstall In the „Confirm Device Uninstall“ dialog box, click OK. (it’s ok if you only have 1 of these listings).
Click the plus (+) sign next to System Devices.
Right-click the “ACPI Fixed Features Button“ and select Uninstall. In the „Confirm Device Uninstall“ dialog box, click OK.
Shutdown
Disconnect AC
Insert battery
Connect AC
Startup

* източник: h30434.www3.hp.com

 

parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly