ян. 202014
 

Назад има много безценни емоции, има неща заради които си струва човек да изживее всичко отначало – минута по минута. Назад има радост и тъга, добро и зло. Изгубих 9, но и спечелих 9. Девет, останали назад, които няма да се върнат, а и не трябва. Така е писано да стане и съдбата има път за всеки. Или вървиш по своя път или по чужд и непознат път, докато не осъзнаеш, че това не е твоята посока и не е твоята цел. Приспособяваш се, отказваш се, правиш опити да приемеш, пак се отказваш, отчайваш се, а през това време всичко покрай теб се движи и пейзажите се сменят неусетно. Вдигаш поглед и виждаш непозната за теб обстановка, непознати пейзажи и разбираш, че си се загубил. Загубил си своя собствен път. 

Може би си преминал през много неща поради една или друга причина, заради един или друг човек, може би си се заблуждавал, а може би така е трябвало да стане… виждаш уморените си нозе, поглеждаш как пътищата все повече се разделят и вземаш решение. Правилното решение! Решенията винаги са правилни. Спираш, почиваш, размишляваш… поглеждаш назад и със свито сърце започваш да се отделяш по своята си камениста и неутъпкана пътечка. Само от теб зависи дали тази, обрасла с храсталаци и тръни тясна пътечка, ще се превърне в твоя път. Пътя, за който мечтаеш, пътя, който искаш да извървиш на всяка цена. Разчистваш храстите и правиш крачката. Онази крачка, след която вече няма „назад“. Бодилите се впиват в кожата ти и разкъсват месото, усещаш топлата и лепкава кръв по ръцете и краката си, но душата ти е щастлива. Усещаш сладникавия аромат на болката, усещаш погледи пълни с укор, съжаление или завист, че имаш смелостта да направиш онази крачка. Свободата те опиянява, а шанса, ти дава криле. Вече не те е страх от неизвестното, твоят поглед е вперен решително напред и вървиш право към него. Не те вълнува какво ще кажат хората, не ти пука дали някой те гледа, това е твоята цел и тя си заслужава. Вървиш без да обръщаш внимание на всички наоколо, без да усещаш нито студ, нито умора, вървиш по своя път и знаеш, че това е той! Твоят път, с кървавата следа по него, която си заслужава!

След години раните ще са заздравели, може би ще се виждат смътни белези и ще имаш блед спомен за болката, но ти ще бъдеш изкупен, ще знаеш, че решението ти е било правилно, където и да те е отвел този път. Излизаш просто да покараш из пустите улички в нощта, както винаги си обичал, и виждаш как всеки удар на звука, размазва картината в огледалото. Отражението показващо пътя, по който вече си минал. Остава зад теб и става все по-малък и по-малък и някой ден ще изчезне и останат само белезите… а какво има напред? 

Напред са твоите желания, твоят шанс да превърнеш трънливата пътека в булеварда на мечтите си. Ти избираш дали да го направиш. Не се отказвай!

 

 

parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly