сеп. 142009
 


Настъпих много голяма брадва… направо егати простотията. Това е от постъпките ми в стил „направи си сам мръсно“.

Общо взето се наложи да ресайзна и ъплоудна наново около 500-700 снимки, разпределени по галерии, публикации и в някакъв ред. Много зле!

Чувството е сравнимо единствено с това преди години като си форматирах целия хард без да искам. 👿


Всичко започна като реших Да скоча и аз на NextGEN Gallery...

И такааааа… Решил съм вече – ще сменям дефолтната галерия на WP с нещо по-лъскаво, обаче нали не мога да си оставя нещата наполовина, решавам да едитна всички публикации и да преправя всички галерии. И, за да стане всичко по лесния начин, решавам да заредя създадените снимки от предната галерия като му посоча директория и новата си ги „изсмуче“.  Кликам ОК и всичко се зареди. А аз – невярващ. 😯  Викам си: „Ай стига бе. Колко лесно“. И понеже създадената нова галерия беше с всички 4 размера на всяка снимка (тук съм писал за какви размери иде реч), а реално ми трябват само оригиналите, решавам:


1) да забърша тестовата нова галерия, 2) да преместя снимките в друга директория на сървъра, 3) да си ги подредя педантично по публикации и 4) да си адд-на пак, само снимките, които са ми нужни.

parti agencia

Стъпка 1: Влизам в мениджъра на галерии за да изтрия тестовата, вече дообмислящ кое как ще си подредя и колко cool  ще стане. Точно за половин секунда през главата ми мина „Абе ако изтрия логическата галерията със снимките, дали няма да се изтрият и физически файловете.“ Успокоих се на мига, като се сетих, че всичко е бъгаво, предната галерия не триеше файловете и не е нужно да се притеснявам чак толкова. А, ако все пак тъпата галерия има намерение да изтрие файловете ще гръмне съобщение, предупреждение или някаква друга простотия… Е… не гръмна. Запътвам курсура към FTP клиента да видя к’во ста’а, като в това време притеснението ми расте с учудваща скорост.

Няма ги снимките 😯 . Сигурно получих микроинфаркт…

.

.

.

Всъщност е много логично да се случи това и точно така би трябвало да работи, но дефолтната не работеше така. Не предположих че тая може да е „по-хитра“.

parti agencia

Щетите са отстранени на цената на почти цял уикенд и вече всичко е ОК. Всъщност не си спомням да съм започнал да правя нещо за себе си и да не съм го оплесквал заради недоглеждане, недообмисляне… абе разсеян съм си. Всичко останало и за всички останали става с минимални усилия и почти от раз. Звучи почти като закон на Мърфи нали 🙂

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly