окт. 212009
 


Газовата бутилка на Фиатката е с обем 25 литра.
Oткакто съм с АГУ предпочитаните ми бензиностанции са Шел, Петрол и Лукойл… зареждал съм по няколко пъти инцидентно и на Генимекс, Еко и на много други, но рядко.

Винаги зареждам до горе, при напълно празна бутилка. Като ми свърши газта карам малко на бензин и след това отивам да ми я напълнят до горе и абсолютно винаги е събирала между 16-18 литра. Когато не правим кой-знае какви пътувания зареждам средно по веднъж на седмица. Сами разбирате че до сега това са много зареждания и резултатите са приблизително еднакви (между 16-18 литра).

Преди няколко месеца обаче се наложи да заредя и най-близката бензиностанция беше OMV в Горна Оряховица… събра се странно голямо количество (около 23 литра!). Учуди ме, но нищо не казах… спечелих от някаква томбола пътническа карта, щото съм заредил над 20 литра, дрън-дрън-дрън…

Преди няколко седмици – пътуваме и малко преди Шумен газта свърши.  Отбивам на OMV пълнят ми 24 литра и малко отгоре 😯  . Не че съм за 1-2 или 5лв. ама такива дребнави и селски номера са си пълна излагация. Отгоре на това когато си в колата се чува как бензинаджията поставя „пистолета“, вижда се как върти брояча и чак след като отчете 2-3 литра се чува впръскването на гориво.

Ясно ми е че на различните бензиностанции пълнят газта с различно налягане. Ясно ми е че дори на една бензиностанция различните колонки са с различно налягане на впръскването. Ясно ми е също че налягането зависи от температурата на въздуха. А ако резервоара на бензиностанцията е в земята – и от температурата там.


parti agencia


Стандартно вместимоста на авто газова бутилка е около 80% от обема на бутилката, но това е по документация. По принцип  е малко по-малко.
Има варианти да запълниш и 100% от обема, ама там са си едни други манипулации тип „чиста проба камикадзе„… от завъртане на бутилката, блокиране на спирателния клапан, премахване на сондата и т.н. и т.н. ама там не се знае до къде ще стигнеш. Даже не е сигурно дали ще успееш да тръгнеш.


Така де, да обобщя: OMV са ИЗМАМНИЦИ и повече няма да стъпя там, освен ако това не е последното място с гориво на света ! (даже и тогава не е сигурно)
Правят селски номера, цакат на дребно  и не правят добро впечатление. Вече всяка бакалийка знае че е по-печелившо коректно да привлечеш и задържиш клиентите си, отколкото да ги прецакаш еднократно и да ги изгубиш като купувачи. Мои познати също са се оплаквали, а и моите два случая на две различни места в България. Не може да е случайност. По-скоро им е фирмена политика.


п.п. Възможните менти с тея газстанции са безброй… ама наистина.  (една от тях е например подаването на друг газ – въглероден диоксид, азот или въздух по системата). Винаги давам шанс на това, което съм вкарал в „черния лист“, ама OMV няма да получи още един (трети). Бензиностанциите са много, клиентите – приблизителна бройка… апък и шушукат помежду си мааму стара.AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly

  8 коментара to “OMV са измамници !”

 1. Колега, провери си зарядното на бутилката!
  Понякога се случва да не затвори на 80% и се пълни „до горе“
  Ако засечеш пробега ще видиш, че си изминал по-вече километри.

 2. Лошото е че не минавам повече километри. Отначало и аз си помислих че може би пълнят с по-високо налягане, но разхода си е същия.
  Отгоре на това между двете пълнения на ОМВ си зареждах на Петрол и Лукоил и след последното посещение на ОМВ – пак и нямаше такива „ексцесии“.

  Нещо не е както трябва…

 3. Преди време имаше подобна публикация в нета за измамите на OMV, но при зареждане с бензин и дизел. Някои са правили проба с 10 л туба – OMV я пълнят с 12 л гориво. Изводът е: НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ НА OMV /по възможност/.

 4. и аз да кажа!!
  не зареждайте на ОМВ след моста „Чавдар“ в София! Опасно е! Взера-22.05.2010г. заредих от резерва -пълен резервоар дизел, на 7-ма колонка! и олеле1 колата ми от 136 коня стана на 3 по баир и 6 по нанадолнище. не знам какво са забъркали тамошните специалести по горивата но търся начин де стигна до шеховете им в Австрия и да им изпрата мабко от бъркоча който продават. Пиша зада предпазя колеги от тази гадост.

 5. и аз да кажа!!
  не зареждайте на ОМВ след моста „Чавдар“ в София! Опасно е! Вчера-22.05.2010г. заредих там, от резерва -пълен резервоар дизел, на 7-ма колонка! и олеле1 колата ми от 136 коня стана на 3 по баир и 6 по нанадолнище. не знам какво са забъркали тамошните специалести по горивата но търся начин де стигна до шефовете им в Австрия и да им изпрата малко от бъркоча който продават. Пиша това, за да предпазя колеги от тези престъпници. За мен ОМВ като възможнодт за зареждане с горива -вече не съществува. Но ще търся правата си!

 6. Да, тъкмо щях да те посъветвам да се оплачеш на съответното място.
  Дано имаш успех. Пиши какво става…

 7. Днес заредих на ОМВ след моста Чавдар и като по чудо днес колата ми събра 50 литра, при положение, че резервоара е 40 и както правят другите хора отидох да заредя когато бензина ми намаля, тоест не на празен резервоар. Разбирам, че има разни резерви които да компенсират нчкой друг литър, но при положение че имах около 5 литра…..е 15 литра резерви????….омв са скапана фирма