сеп. 272009
 


Вместо увод и заключение:
Заради пълната боза, която се изсипва по телевизията (ефирната) вече съвсем се отчаях. Не защото не мога без телевизор. Напротив! Мога и въобще няма да се сетя за него , камо ли да ми липсва. Телевизора дърдори след като се приберем от работа, да чуем новините и покрай тях още много кила shit, сред които и рекламите на хапчета против диария по време на вечеря или как да избегнем болезнената менструация… Може би това е бича на съвременния човек… е, поне на този, който си цени времето и не може или просто не иска да си позволи да го пропилява с лека ръка.  Замисляте ли се какво гледате през личното си свободно време? А не искате ли да гледате нещо по-интересно? Трябва ли да се примирява човек с това, което му се спуска отгоре? Наистина ли вярвате, че постигате някаква свобода като си пуснете кабелна или сателит с още 87256 програми? Не се ли превръща ТВ поколението в стадо облъчени телета, чакащи с нетърпение да видят дали Игнасио ще се окаже сестра на Антонио или са си просто педали? До там ли стигнахме да се радваме и да са ни интересни подобни предавания… или се гледат просто защото няма какво друго?!?!


Реалити-та, състезания и прочие:
Ето първата плеяда от простотия в най-гледаното време, сред които – „Сървайвър“, „ВИП брадър“ с разни полу-ориентирани-хомо-травеститски палячовци, „Биг Брадър“ със също толкова интересни пероснажи.  „Мюзик айдъл“ – що годе увлекателен, но само на кастингите, „Стани богат“, Стани брадат, Стани, Седни, Искаш ли да танцуваш, Можеш ли да танцуваш, Можеш ли да танцуваш и да ядеш кифла с мармалад, „Вип денс“, „Денсинг старс“, „Танцувай с мен“, Танцувай с леля си, Танцувай с комшията,  „Жажда за слава“, „Моята голяма, телевизионна сватба“, Моята средно голяма сватба по радиоточката, „Искаш ли да бъдеш поп-фолк звезда“. Абе да сте забелязали на кастингите за тея поп-фолк звезди някой, който не работи като барман или сервитьорка или не е строител. Те половината или признават, че са учили до 6-ти клас или са напудрени изрусени ученички със речник „ала-мис-българия“.

Продължаваме с „Часът на истината“ – абсолютно нагласено. Ще отидеш ти да си извадиш всички кирливи ризи и след като вече няма накъде да става по-зле изведнъж излъгваш. Що бе? Поне като си се изложил като мухлясала сиренка – вземи някой лев… не я разбирам аз тая работа. „Бягство към победата“ – интересен замисъл имаше, но не ме е увличало да се заглеждам. „Ясновидци“ хахахаха… с това се забавлявах. Цял отбор с преиграващи, изтрещяли лелки. И последното, за което се сещам – „Прелюбодейци“. Ама толкова нагласено, ама толкова, че чак нагарча. То не бяха сцени с бой, хвърляне на предмети, псуване, хапане… абе точно като по филмите. Голяма реклама ама си залезе много бързо.


Комедийни предавания:
Пуснаха „Комиците“ – супер, викам си, поне 1 час в седмицата ще има какво да се гледа… изтъркаха се… 
„Царете на комедията“ пък направо си тръгнаха изтъркани, язък за големите имена на актьорите. „Аламинут“ с плоските майтапи и вицовете от броевете на в-к „200 вица“ от преди 15 години, но поне се стараят в изпълнението. „Господари на ефира“ – много ме кефят ! Това беше плътния половин час, който ме задържаше пред телевизора. Единственото предаване, което помнех точно в колко часа започва и сменям канала за да го гледам. Изместиха канала, сложиха го много късно… не го гледам вече.  „Без дрехи“ – ако се стараеш да не забелязваш водещата, която го раздава „съблазнително“ и прескочиш плоските шегички и издекламирания като „Отче Наш“ сценарии – става за гледане.


Продължава в Боза по ефира или масово затъпяване на зрителя?!?! (ЧАСТ 2)


А вие какво мислите ?

parti agencia


AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly