ян. 262010
 


Какво ли не се извърва по този скайп…

„Ако препратиш това съобщение на 2803742 човека ще ти се случи хубаво нещо до края на деня“

„Ако не препратиш това съобщение поне на 916823 човека то леля ти и пра-вуйна ти ще се тръшнат от едра шарка“

„Внимание! Не приемай в скайпа си човек с ник klasfsetiopyuef896, понеже това е много опасен вирус и компютъра ти ще се форматира, ще прегрее и ще се взриви. Ако го приемете и започнете да си пишете с него след взрива ще се пръсне капсула с антракс за да довърши оцелелите“


И в един прекрасен момент идва поредния супер дразнещ спам:

„Здравейте уважаеми потребители на Skype,
поради изключително големия брой абонати в Skype, вече наброяващи 800 милиона, нашият сървър изпитва сериозни затруднения. Сега стартирахме кампания за изтриване на неизползваемите скайп акаунти. Изпратете това съобщение до поне 15 от абонатите си, които са на линия, за да ни покажете, че сте активен потребител на Skype. Aко не го направите до 2 дни вие ще бъдете определен като неактивен Скайп потребител и вашият акаунт ще бъде замразен за неопределен период от време. 
За повече информация:
http://alaw.hit.bg
Екипът на Skype за България“

Хора,  осъзнайте се! Аман от тея пубертетски изпълнения.

Незнам дали собственика на въпросния сайт е постигнал целта си, но нетаргетирания и заблуден трафик си е чиста, безполезна паплач минала по една или друга причина през сайта ти. Едва ли това е донесло много ползи на спамера. Сайта му днес не е сред „живите“ поне засега, по една или друга причина.

Най-странното е че получавам редовно подобен спам от интелигентни хора, за които не съм очаквал да се примамват толкова лесно, макар и да става въпрос само за едно съобщение. Това – последното дойде от бивш съученик, който си беше тикнал всички абонати в един общ чат и ни оспамил с един клик. Уж съобразително момче, пък видиш ли как се излъгал.

Ето някой точки, по които можете да се усъмните занапред.

– сайта на „Екипът на Skype за България“ едва ли ще има такова странно име

– сайта на „Екипът на Skype за България“ в никакъв случай няма да е в hit.bg!

– екипа на Skype НИКОГА няма да се свърже с вас по Skype. Вие луди ли сте?

– скайп едва ли има проблем с многото потребители. Трафика, който трябва да понесат сървърите им се оправдава десетократно и стократно от приходите им.

– никога не отваряйте съмнителни линкове, още по-малко да натоварвате ваши познати с тях!

– екипа на скайп никога няма да ви помоли да кажете на другарчетата си!

– когато добавите някой за другарче в скайп – това няма да повлияе на компютъра ви, вас или баба ви.

– с вирус можете да се заразите ако отваряте съмнителни линкове, теглите съмнителни програмки и ги стартиране на компютъра си.


С учудваща лекота се разнасят тея спамчета предвид мнителността на българина. Явно пред мониторите всички се чувстват силни и безмъртни.


parti agencia

 

Ето и другата страна на монетата!

Безполезния спам – като примерите в началото едва ли има по-голям ефект от душевното удоволствие че си впрегнал едно стадо тъпи маймуни да си препращат едно и също съобщение една на друга само и само да не им излезе цирей на гъ*а и против уруки.

Спама с цел привличане на трафик изглежда върши работа до определена степен в съвсем краткосрочен план. Бих казал краткочасов.Съвсем случайно попаднах в разговор с автора на спама и на сайта. Оказа се че от 34 уникални посещения за ден сайта скача на почти 11 000 уникални посещения за следващия ден. При така заформилото се положение хит.бг блокират сайта и той вече е долу. Радостта кратковременна, а ползите съмнителни.

Споделя и някаква сума натрупана от рекламите и многото кликове от солидния трафик, но дали ще му я признаят и изплатят също е доста съмнително. По-големия риск е закриване на целия рекламен акаунт.


parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly

  One Response to “Skype – пубертетски спам номера или някакъв странен маркетинг?”

  1. На мен също са ми попадали тези глупави предупрежения за активност на профила в скайп. Да не говоря, колко мои абонати ми препращаха едни верижни послания…

    Пък най- неприятното нещо – не знам как попаднах в една чат група в скайп. Побърках се и си направих си нов профил, но рядко го използвам, поради тези причини, че все още има хора вярващи на подобни подвеждащи предупреждения…

    Радвам се, че сте публикували този проблем на видно място. Надявам се и други да се поучат от статията Ви!

    Поздрави! Младенова.