февр. 092010
 


Standart Definition (стандартни) – резолюция 720 x 576 пиксела (ширина, височина)
HD-compatible (HD – съвместими) – Това не е HD Ready. Евтин и некачествен стандарт. Тези приемници могат да възпроизвеждат HD сигнал, но със забележимо влошено качество заради ниската разделителна способност а дисплеите.HD Ready (отностителна готовност) – минимална разделителна способност от 720 реда за възпроизвеждане на High Definition съдържание. Такива телевизори могат да приемат HD видео формати в режим 720p и 1080i, но не могат да възпроизвеждат пълната разделителна способност от по-съвременните 1080p източници. Изображенията може леко да се деформират, така че нещата не са идеални, но все пак получавате изумително качество на изображението при Blu-ray Disc™ дискове, DVD с повишаващо мащабиране и игри на PLAYSTATION®3. За да използва тази емблема, телевизорът трябва да е широкоекранен и задължително да има както вход за аналогов компонентен сигнал, така и HDMI™ връзка.
HD Ready 1080p, или „Full HD„, е бъдещето. Разделителната способност на екрана тук отговаря на минималните изисквания за HD Ready телевизори с добавката на 1920 x 1080 пиксела. Възпроизвежда се съдържание във формат 1080i и 1080p без изкривявания, което означава, че можете да изберете по-голям екран от този на сегашния ви телевизор (дори стаята ви да не е чак толкова голяма).  По-фината детайлност означава, че можете да седите по-близо до по-голям телевизионен екран, без да виждате отделните пиксели, тоест, можете да се наслаждавате пълноценно на домашните забавления от следващото поколение. В допълнение към това, емблемата HD Ready 1080p гарантира, че съдържанието може да се възпроизвежда с честота 24 Hz (24 кадъра в секунда), както и с 50 Hz и 60 Hz (напр. DVD).
HDTV включва в телевизора ви и цифров тунер, като допълнение към всички изисквания за HD Ready. Това означава, че можете да приемате и да възпроизвеждате HD съдържание, без да добавяте външен тунер.
HDTV 1080p е същото като HDTV, но може да работи с Full HD разделителна способност от 1920 x 1080, както и с 24p съдържание (напр. филми на Blu-ray Disc™).

Sony Gold Full HD е нашият начин да ви помогнем да си създадете High Definition свят у дома. Всички продукти са с разделителна способност на екрана от 1080 реда. Това означава, че можете да свържете телевизора с Handycam®, Cyber-Shot®, Blu-ray Disc™ плейър или PS3™ конзола за пълна Full HD система. Затова гледайте да не пропуснете тази емблема и си създайте собствено High Definition изживяване.


parti agencia


*извадки от www.sony.bg

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly

  9 коментара to “Какво всъщност значат HD Ready и Full HD? Каква е разликата и какво е 1080p?”

 1. …информацията е интересна, това не го знаех, почти винаги като пазарувам техника съм си задавал тоя въпрос, благодаря

 2. Много полезна статия. Повечето консултанти по големите магазини едва ли знаят разликите 🙂

 3. zdraveite,6te si vzema hd ready tv
  s kakvo ka4estvo 6te gledam prez hdmi hd kanalite
  720p li 1080
  imam zhd 200 bulsatkom

 4. 1080i ili 720 p 6te e

 5. a 1366×768 kakva rezolucia e 720p ili prosto 768p

 6. Благодаря,благодаря,наистина благодаря,чудесно помагало,на пръв поглед дребно,но от такова голямо значение,аз отдавна подозирах че има разлика но сега разбрах всичко.
  Аз отдавна си бия главата за:гледам някой са поставили чиния,различна от тези на булсатком и сигурно имат вътре някакъв декодер и се хвалят че приемат много програми,даже чета в евроспорт някакви цифри(градуси)да си настроиш тази чиния.Приятел пиши ми ако желаеш на „oshane@abv.bg“ как става тази работа.Специалист ли си.Аз съм „заточен“ пятото в едно село и имам нужда от това нещо.Всички оператори с чинии искат договори за година,година и половина,а аз съм „заточен“ за 6 месеца.Желая ти успех!