мар. 122010
 

Когато Вивател се родиха като компания, (може би около 4 години) една от първите им програми беше „Бонуси безкрай“. Като нов оператор със невероятни за времето си цени и промоции бързо събраха голяма част от познатите ми та реших и аз да си взема тяхна предплатена карта. „Бонуси безкрай“ ми се стори добра оферта и си взех такава карта. С годините приятелите ми на Вивател се увеличаваха бързо и въпреки, че говоря колкото се може повече не мога да си изговоря бонуса. При всяко презареждане от 20лв. бонуса ми набъбва с още 500 минути, което си е около 9 часа от където и да го погледнеш.

Защо ви разказвам това? Защото вчера чух реклама на новата им предплатена програма Get Bonus със слоган „Бонуси безкрай с всяко презареждане!“. Днес пътьом видях няколко плаката наблегнато на „бонусите безкрай“ и това съчетано с лаконичното представяне на програмата останах с впечатление, че най-после са направили голяма крачка и са пуснали програмата „Бонуси безкрай“ отново.  Да, ама не!

Как да заблудим масовия потребител? Ами много лесно – вмъкваме в слогана фраза, съвпадаща с отминала, хитова предплатена програма, маскираме отгоре с почти същата „промоция“ и връзваме тази промоция с друга бонусна програма. В крайна сметка се оказва, че не си купуваш старата грандиозна „Бонуси безкрай“, а „Мания“ с малко по-различни минути и с ново име естествено – „Get Bonus„.

 

Vivacom FAIL 1

Get Bonus – На първо четене всичко изглежда прекрасно – точно като едно времешната програма. На втотро четене обаче ми прави впечатление „С всяко презареждане получаваш специални бонуси Get Bonus по програма „Мания„“. Ето какво представлява бонус програмата „Мания“. Невярващ звъннах на оператор, от където ме информираха, че трябва да заредя два пъти по 20лв в рамките на месец за да си получа бонуса от 500 минути. Съвсем малоумно ги попитах втори път същото – отговора беше еднозначен. Две презареждания в рамките на месец и получавате съответния бонус.
Събрах сили да попитам и по другата точка (според програма „мания“ бонусите са валидни 30дни) . Отговориха ми че нямат валидност бонусите. Тук вече съвсем недоумяващ повторих тактиката с малоумното задаване на същия въпрос – да. Нямат валидност ама файда от цялата загуба. За 40лв. на месец ще ти подарят 500 мин. Тука нещо много са се объркали Вивакомаджийте. Едва ли някой, който би бил склонен от време на време да дава по 40лв на месец  за да се възползва от идеята на промоцията ще им се върже на предплатената карта. Аз лично бих предпочел някой абонаментен план.

Много ме издразни тази внимателно стъкмена заблуда с новата им програма „Get Bonus„. Всичко изглежда чудесно с малката подробност, че бонусите се получават по програма „Мания“. Ами вместо този ред, напишете, че трябва да се направят две презареждания в рамките на месец за да се получи бонуса –  всичко ще е ясно. Ама не. Така не е готино нали?

Нека замоля продавач-консултантите на Виваком да обясняват в какво точно се състоят условията на бонус програмата „Мания“ , дори и да не са конкретно попитани. Ей така… просто по човешки – за разнообразие.

 

Vivacom FAIL 2

– Програма UniCallS – Минутите са идеални за месечната такса, която се плаща. Малко оставаш с лош привкус, че  за лоялни клиенти няма телефон на промоция, а само за нови абонати, ама айде.  По-тъпото идва от съвсем друго място. Според тарифния план имаш на разположение:

 • 150 включени минути към фиксирани оператори на месец
 • 120 включени минути към мобилната мрежа на VIVACOM
 • 30 включени минути към други мобилни оператори в страната
 • 10 MB трафик на данни на месец

За да разбереш колко са ти останали трябва да се обадиш на оператор. Да. След това той те пита какъв ти е номера, а след това те пита на чие име е картата и чак след това получаваш толкова ценната и строго защитена информация – колко минути имаш по програмата си.
С код *123# можеш единствено да получиш колко минути имаш общо, но това в случая с тази програма е крайно безполезно.


Виваком в последно време спряха да правят добри промоции, занемариха отношението към клиента, взеха да се държат като поредната преяла фирма, която лежерно се оставя по течението и чака да капят мангизи.

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly

  16 коментара to “Програмата „Get Bonus“ на Виваком с бонуси безкрай. Премълчаните детайли или как да заблудим масовия потребител. Внимавайте!”

 1. Здравей,

  Представата ти за астрономически месец (не календарен) е доста объркана. По програма „Мания“, зареждането, което ще ти осигури бонус, следва да е в рамките на 30 дни (1 месец) след предишното. Т.е. проста аритметика- веднъж месечно.

 2. Всъщност май представата ти за цялата статия е малко объркана след като ми пишеш такива неща. 😉

 3. Абе UniCall са си чудни планове. Това със следенето разчитам да го оправят, голяма глупост е.

  А за бонусите – пак са най-добрите. Зареждаш веднъж за 40 лв. и говориш с всички поне 2 месеца. Разбира се, зависи от потреблението ти, но ако си с ваучери, едва ли ще си машина на телефона 😉

 4. Цялата политика на Виваком за предплатените карти е да се запълни тази ниша, а на търговците в магазините да използват „неизгодите“ от тях като скъпи разговори и не чак до там добри бонуси, за да правят абонаментни карти на Unicall примерно. Рекламата вкарва народа в магазините, а там работещите решават как да я използват… Колкото до Unicall… 0,25 ст на минута към всички оператори и такса 10 лв ? Кой друг оператор предлага това? Защо никой не пише кои са предимствата, а само плюе? Ако имате въпроси свързани с Виваком аз лично се заемам да Ви отговарям на nightzone@abv.bg може да питате поне с адекватни съвети мога да помагам все пак съм служител на компанията
  Благодаря !

 5. Аз съм писал и хубави работи за Виваком. Аз самия съм на Виваком от доста време и винаги съм бил доволен от услугата, която ползвам в момента. Тчно защото имам карта „бонуси безкрай“ (от тази едно времешната) и затова ме издразни как се представя тази предплатена карта. На пръв поглед точно като старата „бонуси безкрай“, а като се зачетеш внимателно се оказва, че е доста по-кофти програма. Факт е, че консултантите в магазините не дават подробна информация за тази програма (tested).
  Това „да се вкара народа в магазините на всяка цена“ мисля, че е доста порочна практика и в комплект с все по-непримамливите програми мисля, че ще превърне фаворита ми Виваком в стандартния анти-потребителско-мислещ мобилен оператор.
  Та така – за цените на Unicall никой не е казал нищо лошо, а само за горните 2 точки в статията, които не вярвам да можеш да отречеш.

 6. Ам никой не отрича това което си написал за GET BONUS просто много хора не вникват в детайлите… рекламата е за привличане на клиенти, а като дойдат тези клиети в магазините да им бъде обяснено за какво става въпрос … колко го правят колегите незнам не мога да отговарям за всички естествено… В момента Виваком пуска нов предплатен пакет VIVA International – цена на пакета 19.90 – 15 лв време за раговори като към 6 държави се говори преференциално – 0,18 към фиксираната мрежа и 0,34 към мобилните в тези държави ( Босна и Херцеговина, Хърватска, Германия, Гърция, Македония, Черна гора, Полша, Румъния, СЪрбия, Турция и Великобритания – както виждате са повече от 6, но само токова са „нарисувани“ на пакета) Това мисля ще даде преимущество на компанията при пазарната ниша на чужденците летуващи у нас!
  Очаквам мнения…

 7. Абонат съм на Виваком от самото начало. Не мога да се оплача. UniCall плановете са много добри. Аз лично съм на един от тях и съм много доволна. Единственият проблем е наистина с проверката на оставащите безплатни минути за месеца, но се надявам, че и това ще се изчисти.

 8. Мислите ли че им е толкова трудно да направят проверката за оставащите безплатни минути? Но тогава няма да могат да прецакват хората, както се случи с мен. Подписвам договор за Unicall S, в който са включени 150 минути към други оператори през първите 3 месеца и 75 минути през останалите. Разбира се, започвам да ги използвам. Накрая на месеца – изненада – солидна сметка за телефон, доста над месечната такса. Всичките ми разговори над 30 минути се оказват платени. Защото тарифирали само по половин тарифа, понеже договора бил подписан на средата на месеца.

 9. „просто много хора не вникват в детайлите… рекламата е за привличане на клиенти, а като дойдат тези клиети в магазините да им бъде обяснено за какво става въпрос …“ Largo, рекламата изобщо не е това. Това се нарича „Подвеждане на клиентите“ Видяхме как компанията прецаква възрастни хора, заблуйдавайки ги да подписват договори с/у смешен телефонен апарат за 5лв. На всички ни писна от алчността ви. Моля се по-скоро на пазара да се появят наистина лоялни мощни компании и да ви изпратят в небитието!!! /говоря за всички оператори в момента/

 10. Статията ми харесва. Поздравления

 11. Аз съм с карта бонуси безкрай от най-първата им промоция, при която при всяко презареждане получаваш 500 безплатни минути. Преди ваучер за 20 лева можеше да се купи отвсякъде, но сега техни ваучери продават на много малко места и разбира се никъде няма по 20 лева. Започнах да ходя в офисите им и срещу 20 лева зареждах не с ваучер, а те си ги пускаха направо на компютрите. След това започнаха да отказват да зареждат по 20 лева. Компютърът им работи, но отказват да ти заредят. Направо стана проблем да намериш къде да заредиш. От няколко месеца си плащам интернета през epay и реших да си пусна 20 лева по предплатената карта. Веднага получих есм за 20 лева, но не получих безплатните минути. Първо ми казаха да чакам 24 часа, после все ми казваха да чакам, после че трябва да заредя 2 пъти и след дълги обяснения, че съм на първата промоция пускаха молби без резултат, днес ми казаха, че съм с обикновена карта и пак след хиляди разправии се уточни, че съм с бонуси безкрай. Тогава ми заявиха, че само когато заредя от хартиен ваучер само тогава получавам бонуси. Попитах ги ами как плащах на касите им по 20 лева без ваучер, но те държаха на теорията си. Фактът, че дни наред се мъчат да ми пробутат някаква лъжа, ме безпокои и незнам какво да правя, но няма да се откажа. Говоря перфектно английски и искам да пусна оплакване в някоя европейска институция, но не знам къде точно.

  • Странно. Аз си намирам почти навсякъде ваучери по 20лв. Или по будките със списанията или из магазините. Напоследък в магазинчетата ми дават касова бележка с номера на ваучера – зареждам си и си получавам бонуса.
   Интересно е наистина, че през иПей не получаваш бонус. И аз го пробвах наскоро.

 12. Отговориха на оплакването ми:
  Бонуси се получават единствено при презареждане чрез хартиен или електронен ваучер.
  При електронно презареждане (през epay, банкомат и др.), прехвърляне на баланс от предплатена карта или карта на абонаментен план, бонуси по програмата не се получават.
  За съжаление това не го знаех.
  Аз съм от малък град. Преди и при нас имаше някакви апарати за електронен ваучер по будките, но сега имат само бележките и те са до 10 лева.

 13. Здравейте.И аз днес имах същия проблем с презареждане.Имам от първите Бонуси безкрай.Презаредихме от др. моб. тел. сумата от 20лв.Получих sms за тази сума ,но ги нямаше безплатните 500 мин.,които иват веднага със зареждането.След разговор с оператор любезно ми обясниха,че имам право на безлаплатни мин.само ако ваучера е хартиен.На въпроса защо това не е споменато на сайта и по-точно в раздел ‘презареди приятел“,а точно пише че важат всички бонуси по разл.програми,отговорът бе ичерпателното-ами не знаем.Питам се защо за едни предплатени карти може ,а за др.-не.Някой ако може смислено да обясни тази ,меко казано неправда,ще бъдем по наясно.Поздрави

  • Едва ли някой ще може да ти обясни. При условие, че изрично е написано, че при „презареди приятел“ важат всички бонуси си си в пълното право да си ги търсиш. Било то със скандали или жалбичка до КЗП.

   Аз бих се оплакал, въпреки, че си имам доста часове,
   http://blog.chiliev.com/?p=7163
   но все пак трябва човек да си търси правата. Колкото повече хора го правят, толкова по-малко търговците ще се опитват да ни правят на маймуни. 😉

 14. Продавам карта –Бонуси без край от старите

  С 25 лв време за разговори към всички оператори

  И 3 часа към виваком цена – 100 лв.

  0988824613 Стара Загора