апр. 292010
 

По повод Миро VS Safura – Евровизия попаднах на много интересно нещо.

Пробвали ли сте се да напишете в гугъл „Евровизия 2010„… ами ето резултата към днешна дата (28.04.2010)


Сайта на Safura на първо място – спонсорирана връзка. Ми, бравос на Азербейджан. Малко дързък маркетинг, но изглежда върши доста добра работа. Даже като се заслушам в офисното радио N-JOY ми се струва, че тази песен я пускат много по-често от песента на Миро – Ангел си ти.

След сайта на Safura виждаме нашия си сайт – поддомейна на БНТ, а след него – това недоразумение – „Български фен портал на Евровизия„. Някой досетлив и предприемчив уебмастър много добре се е сетил да го развие с този кейуорд, ама да беше дал някой лев за дизайн. Нищо де. То кое ли ни е идеално, че чак за един сайт да се хващам.

Съвсем друг е въпроса, че банера на Safura се е заклещил изглежда завинаги там, спуснат от гугъл и не ще да се сменя. Те Г. добре са си таргетирали рекламите, ама нашия Владимир Д. да беше изскочил с малко национално уважение и да я беше ограничил тая реклама. Все пак е за конкуренцията.

И последния по-смислен сайт, който се вижда с невъоръжено око е личния на Миро с поддомейн eurovision. Там пък ме питат къде искам да ходи Миро преди Евровизия.. . ами честно казано моят отговор го няма сред изброените така, че ще си го запазя само за себе си.

По-интересното на резултатите от гугъл е, че ПР-ите на Сафура са се сетили да обхванат и търсене на кирилица в гугъл.бг. При търсене на английски на челни позиции излиза www.eurovision.tv, но отстрани в каренце отново излиза познатата ни спонсорирана връзка.

 

parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly

  One Response to “Азербaйджан яко наливат пари за Евровизия.”

  1. Господин Чилиев,

    вижте си ужасния дизайн на блога и после обсъждайте другите сайтове!