май 072010
 

Пороен дъжд се изля днес в Габрово. Тъкмо решихме, че синоптиците не са познали времето за почивните дни и мръднахме до язовир „Синкевица“ в квартал „Гачевци“ на разходка. След като преръмя леко дойдоха сериозните облаци и стана ясно, че ще трябва да си вървим. Докато се качим в колата поройният дъжд вече беше факт, а малко след това и градушката. Тя беше толкова силна, че едно, че бях принуден да спра под едно дърво край пътя и второ, че очаквах да заваря колата на дупки. За щастие вдлъбнатини нямаше, но такава градушка не бях виждал.

По центъра на града само са прехвърчали ледени късчета, а в кв. Трендафил не се беше и чуло за градушка.
parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly

  2 коментара to “Пороен дъжд и градушка в Габрово – 07 май 2010”

  1. Ха и това, ако не е съвпадение. 🙂 В същия ден бяхме на разходка на язовира с децата, но успяхме да се приберем преди да завали града и си го гледахме от прозореца. Дори на другия ден на места имаше неразтопена градушка.

    А язовира си е готино място и винаги, когато идваме до Габрово го посещаваме. А идея как се казва комплекса, който построиха там?

  2. Да. Късмет сте имали.
    Комплекса се казва „синкевица“, чувал съм хубави отзиви, но нямам лични наблюдения. 😉