юни 252010
 

снимка: www.factor-bs.com


Понякога ставам доста краен расист. Защо? Защото цялата тактика на държавата е прецакана. В частност тази с интегрирането и защита правата на малцинствата. Говоря за паразитните малцинства, говоря за ей тая гмеш, тоя боклук, който така здраво се е вкопчил за козината на лъвчето от герба ни, че няма да можем да се отървем от него още десетки години. А даже и опити не се правят. Говоря за циганите. За ей тая гангрена на обществото. Разпъват два кола с една черга някъде и започват бавно, но сигурно да се плодят. Нямат никакъв стандарт на живот, нямат тухла върху тухла, нямат средно образование обаче имат повече права от българите. Жалки са, мизерни са, но са много.. и викат, мамка им.

Снощи, докато си разхождах кучето забелязвам следната сцена – две момичета и две момчета – бели и две циганки вдигат някаква врява на една автобусна спирка.  Заглеждам се и забелязвам, че двама циганина съвсем сериозно са се запътили към тая същата спирка, пристигат и единия скача на бой на едно от момчетата. Продължават да викат. Отидох… Не съм се намесвал, просто си стоях почти между двете групи и чаках някой само да налети е… никой не налетя. Доизприказваха се и мангалите си заминаха. През същото това време минаваха хора – млади, стари… всички поглеждаха сеира и отминаваха… жалко е.

Много опити са се правили тея мангали… или айде да не слагам всички под общ знаменател – лошия материал – тея 99% от циганите, да се интегрират… и не става. Те са си аутсайдери, те гледат лекото, те са една глутница от роднини, която не може да се впише в никоя картинка, освен в някоя съборетина – без прозорци и често без ток, вода и собственост.

Много често слушам следните репортажи:
– Ти защо крадеш, ами не работиш?
– Защото няма работа. Дайте ми работа и ще работя.

Чакай малко бе ‘сиган на мене някой да ми е дал работа ей така. Да дойде вкъщи и да каже ей ти тука тая работа така да си бачкаш? На мене някой да ми дава помощи и къща от общината? На мене някой да ми опрощава ток и вода? Не…
Държавата, енергото и ВиК ще ме съдят до откат ама никой няма да ми даде нищо даром. Ще ме съдят заедно, след това един по един и след това в обратен ред. Щото не съм мангал. Щото ако бях мангал щях да съм малцинство и живота щеше да е песен.

И много ясно, че ромите не правят нищо за да се интегрират. Така си им е добре. Даже много добре. Отглеждат си цялата паплач от наследници, събират си жица, ядат кебапчета по изборите, вземат някой лев… какво им е.

Ще кажат – не можем да се променим, няма пари никой не ни иска на работа.

Ето аз, като един добър човек ще дам план за действие на едно младо семейство чрез който те ще бъдат първата крачка от по-добрия живот и първи ще вкусят от плодовете на социализирането.

1. Спирате да произвеждате тонове пиявици за обществото, като се ограничавате до 2 или 3 максимум.
2. Така ще можете да си позволите по-добър живот за вас – храна жилище и т.н.
3. Ще можете да си позволите децата ви да получат поне средно образование.

С това се изчерпва приноса на новото поколение цигани. Първата крачка е направена. Разглеждаме децата на вече не младото семейство по-горе. Малките цигани са вече  големи – на по 16 и са вече женени.  Следват мантрата от 3-те стъпки по-горе, като плюсовете за тях са, че от време на време може и да им се обаждат от бюрото по труда за някоя и друга работа, ще имат по-големи шансове и сами да си намерят работа, а не да се тръшкат, че искат някой да им я снесе. По-голям избор от работа, по-добра работа малко повече мангизи. Тука вече бабата и дядото виждат прогреса в лицата на своите деца. Внуците отиват на училище защото могат да си го позволят, а и се оказва, че има полза от цялата загуба.

Не обичам да мрънкам или поне като го правя давам и вариант за решение на проблема. Ето че сторих и двете.

Всички знаем, че циганите няма да си променят нравите, всички знаем че името на „спасителя“ може би не е Волен. Така, че ако не си помогнем сами – никой няма да го направи.

 

Да искам да се направя на малко по-цивилизован и спел чек-а веднага ще ме хване.

 

 

parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly

  5 коментара to “Има нещо сбъркано в цялата теория за търпимост с малцинствата.”

 1. Добре описано, но с доста меки изрази. „Гагрена“ е добре, „паразитни малцинства“ също…Истината е, че тези твари заплашват здравето и живота ни – в буквалния смисъл. Все пак, става дума за създания, които първо пребиват човека, а после гледат има ли нещо за крадене у него…

 2. Принципно мога да съм доста по-цветист, но се опитах малко по-сдържано. Виж, че даже съм опитал да ги нарека „роми“.
  А, че са опасни – спор няма. Лошото е, че не рядко и полицията не се намесва при скандали.

 3. Проблемът не само в мързела, а в сбърканата ценностна система. За българина да направи нещо с ръцете си е предмет на гордост, за циганина – не. За циганина да открадне нещо е гордост, за българина – не. Според циганите българите са „прости“, а те самите „тарикати“. Високата раждаемост е елемент от етническата им култура като инструмент за оцеляване, но напоследък е просто форма на капитал -помощи, плащане за булка и т.н. Циганите не искат да работят за заплата под 600 лв. чисто в момента, а ако се съгласят, само симулират. Друг въпрос е, че след дена за заплата изчезват за непределено време.
  Има и друго -много лесно може да бъде уредено циганите да получат земя по селата, от която да се изхранват. Да сте чули циганин да е искал подобно нещо? Не, понеже там няма как да се краде, проси и т.н.
  Виновна е властта, която вижда непрекъснатото преселване на циганите към големите градове и не прави нищо, за да го спре. Просто защото „циганизацията“ на нацията напълно я устройва. А също и различните организации, които получават срашно много европари за решаване на проблема и това им осигурява охолен живот. Точно както беше с бездомните кучета – но там парите рязко намаляха и – вече никой не се занимава с проблема. И с циганите е същото.

  • Много добър коментар @Timur и много правилен. За изселването на циганите по селата не се бях усетил, но със сигурност може да се включи като сценарии за по-добрия живот за нас и за малцинството. Но както сам казваш кой ще иска да бачка честно и още по-малко да обработва земя или да отглежда животни. Евро парите, бих добавил и евро правилата само спомагат тая „цигания“ да разцъвтява на воля.

 4. Когато зимата вее в трамвая от отворен джам, макар 30 души да има там, никой нищо не прави, най – много някой да каже“няма ли кой да затвори тоя джам“. Същото е и с мангалите – когато бият някого – 30 души ще гледат и само ще коментират“брей, бахти гадните цигани, няма ли кой да ги спре“. АМИ НЯМА КОЙ ДА СВЪРШИ НАШАТА РАБОТА ВМЕСТО НАС! Няма и това си е! Защото освен мързеливи и безотговорни, ОГРОМНАТА ЧАСТ БЪЛГАРИ са и СТРАХЛИВИ! Затова държавата ни се превръща в нещо като НЕГЪРСКО ГЕТО, бавно ала сигурно се урегулира тенденция всеки ден цигани да пребиват и убиват българи. Просто мирогледа на циганите е друг, различен от нашия. Идеалната ситуация е – всички бъгари от 18 до 62 години си взимат едноседмична отпуска от работа, купуват ОРЪЖИЯ – ИДЕАЛЕН И ЕВТИН ВАРИАНТ СА ПИСТОЛЕТИ СЪС СЯРНА КИСЕЛИНА, по два самурайски меча и дезодоранти с прикрепени запалки – стават перфектни горелки, плюс много, много, много коктейли МОЛОТОВ и за една седмица атакуват ВСИЧКИ ГЕТА И ВСЕКИ МАЙМУНЯК, КОГОТО СРЕЩНАТ извън гетата. Гарантирано ще бъде ефективното прочистване.