Дек. 132010
 

Учениците протестират – масово и настоятелно. Не е добре така. Видяха малко публичност, видяха, че им се обръща внимание и се мотивират да протестират, а и да протестираш си е забавно и даже си е приключение. Готино нали. Как някой няма да се сети да им забрани тези своеволия. Да протестират за нещо друго – да, ама за ваканция  – някакси е несериозно от където и да го погледнеш. А и е смешно чрез сериозни методи като протест да искаш някакви такива смешни неща – 2 дена повече ваканция. Ами утре същите тея непълнолетни ще решат, че искат мека мебел и шотландско уиски в даскало – и пак ще протестират. Сериозно и отговорно нали. Типична постъпка на „зрели хора“.  Отгоре на това не са и съгласни да им се вземе от лятната ваканция това време.

Бих ги разбрал, даже бих ги подкрепил ако искаха някакви по-нормални учебници, някакви по-нормални условия за учене, едни малко по-нормални даскали и т.н., но за ваканцийка там си някаква – не.

 

За незаконните постройки в Несебър си мисля да пиша откакто чух за първи път още. Абе, хора, вие нормални ли сте?!!!! Решил някой да си вдигне етажче, мансардичка, пилчарник или друго подобно. Нима никой не се замисли докато си реди тухла по тухла новия етаж, че е рисковано да се постъпва ей така без разрешение? На никой ли не му мина това нещо през акъла, че сега ми подскачат по телевизията като ощипани моми сякаш за първи път чуват че трябва да има разрешение. Че утре някой ще поиска да си вдигне над този един етаж още 4… ей така – с външна стлба, идеално ще му се върже. Какво сте се разпротестирали? Да сте мислили на времето. Правилата са за това – да се спазват. Който не ги спазва значи трябва да е готов, че някой ден вероятно ще му се потърси сметка.
И ето, сметката дойде. 
ПЛАЩАЙТЕ СИ !

parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly