Дек. 142010
 


Еуфорията около Лидъл поотмина и след като поотмина – и аз бях там, и аз си купих евтини банани. Като бонус обаче към служителите, които ти прибират покупките обаче имаше и торбички (пликчета, сакчета и т.н.), та тези найлонови торбички бяха безплатни. Не ме впечатли това, че ще си спестя дежурните 50-80 ст. за торбички, а това, че най-после някой се е сетил, че тези торбички са черешката на сладоледа – ми подарявайте ги на хората, все пак те правят Вашият оборот а този жест прави чудесно впечатление.  Винаги, в абсолютно всеки магазин от край време ме дразнят като ми таксуват торбичката. Ей това е най-гадното нещо в един супермаркет – да ти таксуват торбичката. Незнам защо, но се дразня адски много.

И така, Лидъл ме впечатлиха точно с това, но какво беше учудването ми когато отивам втори път (понеже вече съм го заплюл като маркет нумеро уно) и торбичките вече бяха в историята. Поне тези – безплатните. Има само торбички по 25ст. честно ви казвам почувствах се прецакан, яко при това. Никакви пари за торбички няма да ви давам, маркети гадни!

Рода мегамаркет съвсем за зацапали положението с торбичките обаче освен, че големите торбички на касата се плащат, но тези малките в които примерно си отбираш ябълки са пълна скръб. Супер тънки и трудно се късат една от друга. Това обаче не важи ако вземеш да ги пълниш  – точно на 500-те грама торбичката-сопол поддава по най-нестандарния начин като се разцепва на 6 места едновременно, затова около стойките за такива торбички, както и около щандовете със стоките има купчинки брак от тези торбички. В Лидъл поне тези, сополивите торбички са малко по-здрави, даже вършат чудесна работа да ги използваш за да си прибереш покупките с тях.

За Билла пък едва ли има нужда да споменавам – и там си е пълна скръб, почти като в Рода.

parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly

  2 коментара to “Разни дразнещи – за Лидъл и торбичките в супермаркетите”

  1. И аз много се дразня за тези „безценни“ торбички, но все пак има и едно сериозно преимущество на таксуването. Стимулират те да си носиш собствени торбички и да ги преизползваш. По този начин не замърсяваш околната среда, всеки път ползвайки нови торбички и изхвърляйки здравите и недоупотребени напълно стари. По същия начин както отиваш и си връщаш количката след пазаруване, за да си вземеш обратно паричката. Днешните торбички са напълно разградими и безвредни за околната среда, но все пак трябва да се учим да живеем в хармония с околната среда 🙂

    • Според мен това води до по-кофти последствия и ще обясня защо.
      Торбичките, които съм си купил заради покупките се използват за кошчетата вкъщи. Когато свършат обаче се купуват от торбичките за смет, които освен, че са по-дебели са и не-разградими, което ги прави много по-вредни за природата.

      Отгоре на това като гледам колко хора си носят торбички за покупките в супермаркета си мисля, че процента им е пренебрежимо малък. Хората си купуват торбички и това е един изключително доходоносен бизнес.