февр. 082011
 

FIAT tipo daylight  1 ,  FIAT Tipo daylight 2 , та сега реших и на алфата да направя нещо подобно. 😀

Интересно ми е обаче при условие, че вече дневните светлини са задължителни към оборудването в новите коли и при условие, че в много от европейските страни те са задължителни и заместват „късите“ дали тук нашите ‘убосници от КАТ ще се заяждат и ще настояват да се кара с къси светлини въпреки наличието на дневни такива. Мисля, че трябва да се помисли в тази насока и да се реагира някак понеже вместо икономия и ЕКО стъпка това може да се окаже точно обратното.

Използвал съм диодна лента 120диода / метър. Монтажа е по цялата долна страна, страната откъм маската и половината горна част на фара.

Така светлината „изпълва“ фара, като той става забележим и осветен, но същевременно не блести в очите понеже няма насрещно насочени диоди. Ако подобен вариант се наложи за масово изпълнение ще е отлично понеже е дуракоустойчив и няма всеки втори галфон да ви блести денем в очите с вдигнатите към небето „къси“ или пък DRL-ите.parti agenciaAddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly

  2 коментара to “Alfa Romeo 146 daylight”

 1. От КАТ отдавна не се заяждат , за ЛЕД дневни светлини, стига те да отговарят на определени условия.

  1. Да отговарят на изискванията на правило 87 рев2. на ИКЕ на ООН
  2. Да са монтирани съгласно правило 48 рев.5 на ИКЕ на ООН

  По точка 1: Да имат определена маркировка на корпуса, маркировка Е с номер (пример Е4) – означава че светлините са сертифицирани за употреба като светлини (Е4 – Холандия).

  00RL – маркировката означава, че светлините са сертифицирани за дневни светлини.

  Четери цифрен код на организацията която е издала сертификата.

  Да имат интензитет в рамките на : 400 – 600 кандела

  Изпълнения с диодни ленти от типа който е показан на снимките, няма как да покрие нито едно от изискванията. Затова и има неразбиране от стана на органите на КАТ. По принцип тези диодни ленти стават само за декорация на автомобила.

  За дневните светлини с редуцирана мощност, топлата вода е открита отдавна. В Канада не можеш да си регистрираш колата ако нямаш модул който да ти пуска дългите светлини с 50% мощност когато двигателя работи.

  За заслепяване от основни светлини с редуцирана мощност и дума не може да става, не може да те заслепява нещо чиято яркост е няколко порядъка под нивото на дневната светлина като интензитет.

  • Алекс, благодаря за изчерпателната информация. Много полезно 😉 Имах подобни подозрения, но все пак добре е човек да е запознат.

   За DRL модулите – в не малко от случаите редуцираните „дълги“ заслепяват светейки високо и ярко в очите и е доста неприятно дори и в светъл, слънчев ден. Разглеждал съм коли с монтиран такъв, които обаче не заслепяват. Може би Вие ще можете да обясните как го постигат някой.