мар. 142011
 

 

За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни.

За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

Това е което исках да ви кажа, надявайки се, че ще доведете борбата до край.

Бъдете силни братя и не щадете силите ,нито кръвта си, защото Отечеството ни няма да припише заслугите ви други му, нито пък ще позволи да потънат в забвение.

И не забравяйте – Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.


из Предсмъртното писмо на Васил Левски

едит: автор – Чергар Чергаров

 

 

parti agencia


AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly

  5 коментара to “И не забравяйте – Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме !”

  1. Много добър пост! Поздравления!!

  2. Хубави и много силни думи, но нямат нищо общо с личността на Васил Левски и който си мисли, че може да мисли от името на нашия Апостол е много болен човек. Трябва да имаме уважение към оскъдното наследство, което ни е останало от Васил Левски и да го пазим като очите си! Недостойно е някой да се вживява толкова, че да използва мисли на Апостола, за да увеличава силата на своите мисли и стремежи. Впрочем не е недостойно…това е мерзост!

  3. Здравей! Аргументацията ми е лесна – предсмъртно писмо на Васил Иванов Кунчев – Левски просто няма! Съдбата си е казала своето и за съжаление останалото ни от Васил Левски е малко. Чисто и просто съществуват точно 256 автентични документи(автографи, диктувани текстове, документи, съставени с участието на Васил Левски, преписи, фотокопия, публикации и снимки). Това „предсмъртно писмо“, което се шири надлъж из нета е дело на човек с „име“ Чергар Чергаров. Не ми се иска да занимавам теб и посетителите на блога ти с личността на този човек, защото лично за мен е оскърбително. Поздрави и всичко хубаво!