мар. 292011
 

Само с драскане и форуми не става !

Странно стадо сме ние. Овцете поне вървят стадно нанякъде, ние даже и това не можем. Всеки дърпа на където му гледат очите и каквото го е налазило по главата и никой не мисли за утре, никой не мисли за национални интереси, никой не го е грижа за някакви последствия. Единствено и най-важно нещо във всеки един ден е ‘язе да съм си добре пък утре какво ще става ще рипаме тогава ако трябва нужда.


Типично по родному, образно казано, имаше 10 човека, който бяха на протеста, още 50, които неволно останаха заклещени в създалата се ситуация и псуваха, че те днеска са си добре и не ги е грижа за горивата. Но никой не се замисля, че няма вечни неща на този свят, може утре да не си на работа, а дори и да си може заплатката ти да не е достатъчна когато билетчето София-Търново стане 90лв, а доматките по 9,5лв. килото. Иначе те, тези псуващи и недоволни, че някой видиш ли бил протестирал – те са си добре… днес.

Има обаче и една доста по-силна група, но само зад клавиатурата – има едни 100 човека, които са супер силни, те участват в 9372390 каузи във фейсбука, съпричастни са, пускат клипчета и бесни коментари, обаче си седят вкъщи. Много е комфортно, много удобно и безкрайно безполезно в същото време. Има и едни други, които се пенявят на масата, а като стане дума за протест се радват и надсмиват над тея „малоумници“ дето бибиткат и му развалят следобедния диван-чапраз.

Дълго се чудих дали да пиша въобще за протеста срещу високите цени на горивата, то толкова се изписа и правилно и грешно имаше и „осанна“ и „разпни го“. В крайна сметка може да е неприятно да се парализират големите градове, но трябва да има някакъв ответен ход. Правилен или грешен е без значение в момента – важното е , че го има. Важното е, че едни малко хора показаха, че могат да се съберат и могат да имат свое мнение и приоритети. Едни хора показаха, че могат да имат гражданска позиция не само във форумите и фейс-бахура… ХОРА !

Трябва горивата да придобият малко човешка форма и да са релевантни на минималната работна заплата. Дали с увеличение на минималната РЗ или с намаляване на цените на горивата все някак нещата трябва да се уравновесят. Избрали сме едни хора, който трябва да мислят за тези неща! Ако не могат – има други !

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly

  3 коментара to “Драскане и форуми – протестът на катеричките.”

 1. „Ще коментираш ли първи 🙂 “
  Какво да коментирам…,мисля си …Ма пък на кой му пука какво си мисля !
  Дали преди „горивата “ не е „свободата на роба“ !
  Зна ли!
  „Избрали сме едни хора, който трябва да мислят за тези неща! Ако не могат – има други !“
  За кое ? За горивата на „гражданите“,а роба кога ще стане „Гражданин“ ?!
  „робът се бори за свобода,свободният за …“,а българинът „гражданин“ за „кифлата“ !
  П.П. нямам блог,нищо няма,абсолютно нищо и никой,само един Бог ми остана от толкова много „борци“.
  И във виртуалната реалити групово соцялна ме няма (на никому не се харесвам,за туй).Колко ли секунди и тук ще минат докато бъде изтрито (естествено както навсякъде)написаното от моя скрона нищожност !

 2. Your comment is awaiting moderation. – бе познато ми това,ма какво пише,дали от това пък не изчезват писанията ми !!Чуда съ !
  „Здравей отново Румен Бърцов. Промяна »“
  „Да те видим дали си човек 🙂 *“
  Бе то какво пък беше това „човек“ че позабравих !!
  А Г-жа Бълхата иска пожече от едно доказателство,та да приеме научно доказуемо от три екземпляра поне „що е туй същество непознато човек“,ама като няма,…!

 3. “Здравей отново Румен Бърцов. Промяна »”
  Що написах горните „писания“ тук ли?Ми щото ей тук „http://bg-reforma.com/?p=450“ писах,при тез „протестани“ .Иии,какво?Ми няма го писанието МИ.Що ли ?Я рекох да видя „що за птичка тоз Андон Михайлов“…“друг.гугле я кажи“…“друг Румен ей го тук в цък тоз блог „.Та за туй!
  “TEMA”
  13.03.2013г ,13-то българско правителство,03 служебно.
  “Кинсев съжалявам те. Ти не си умрял а си психясъл.”
  Глава последна “Откровение Иоана – 13 АЗЪ съм Първиятъ и Последниятъ,Алфа и Омега,Началото и Краятъ ”
  АЗъ съм Румен на 13 -ти палатков лагерник истински в Криводол съм (у лев мигач) “25 конгрес на КПСС” 13-ти номер ,13.03.2013.
  Амин Казах ли,а дааа!
  http://ivo.bg/2013/03/13/бойте-се-от-данайците-когато-ви-яхат-пр/#comment-83294
  Posted by Румен Бърцов | март 13, 2013, 13:01
  “Да те видим дали си човек”
  Знам ли !