май 202011
 

От 2 години се каня да посетя поне един кръг от шампионата „Кралете на Европа“. Шанса все ми се изплъзваше, но за щастие не и този път. Тръгнахме в неделя за да сме там за по-интересния ден.

Пътя София-Кулата едва ли може да се сравни с няой друг в България освен с магистралата преди Бургас. Страхотен път! Естествено и той с безкрайните и безумни ограничения, но все пак не си постоянно нащрек  от къде да заобиколиш дупките, които се разпростират масово из главните пътни артерии. Примерно по надбалканската такава до морето.
Пътувахме приятно, на влизане в гръцко нямахме никакви проблеми.  GPS-а се опита да ни заблуди 1-2 пъти, явно картата, която бях намерил не беше от най-новите, но е оправихме доста лесно. Има точно колкото трябва табели и знаци. Не знам защо, но в сравнение с техните – нашите пътища направо са си с гора от табели и още повече знаци. Не знам как го постигат, но са ги свели до минимум и въпреки това напълно достатъчни. 
Стигнахме до Серес съвсем лесно, тук обаче предстоеше да намерим спортния център. Това така и не открих в интернет къде се подвизава. Нито адрес, нито координати. Гърците се оказаха доста приветливи и само с няколко питания успяхме да стигнем до заветната точка. Само за сравнение – румънците буквално те подминават като се опиташ да ги заговориш, може би едва 50% те отчитат, че нещо ги питаш.

Пристигнахме покрай пистата, а аз вече можех да се разпукам от кеф само като чувам рева на колите от далеч. Леко неприятно ми стана, че билетчето за човек за деня беше 20 евро, а не 15 евро, както ме бяха уверили организаторите по мейла, но това ми чувство трая изключително малко. Изуми ме малкия брой зрители, честно – очаквах в пъти повече хора, очаквах, че ще мога да си купя и тениска, шапка или някакво подобно сувенирче ала King of Europe, но не – нямаше сувенирчета 🙂 
За сметка на това обаче имаше free енергийни напитки HELL за всички, както и шанса да те повозят в зверското им Camaro няколко дрифт кръгчета. От тях обаче си имам лентичка за служебната ми карта за достъп 😀

За състезанието какво да ви кажа… просто е неописуемо ! Рев на коли, свирене на гуми и съскане на blow-off-и, просто е уникално! Проницателната миризма на гуми допълва съвършено цялата картинка. Съжалявам, че не видях да се състезава Тодор Дунев, така и не разбрах защо не е дошъл все пак. За сметка на това се нарадвах на не по-малко достойни представители на България – Ива Русинова и Емил Иванов. Очаквах да има агитки, знамена и т.н…. нямаше. Само аз се разнасях с родния трикольор напред-назад. 🙂 Това обаче донесе и последната капка в морето от душевен кеф, който бях насъбрал – запознах се с дамата от KatanaTeam, които заснемат King of Europe и правят уникални клипчета на събитията. Можете да ги гледате в профилите им в: Vimeo, Vbox7, StreetFire и естествено на сайта на Кралете на Европа.

Това беше повече от уникално преживяване, особено като няколко пъти не си успял да идеш и само точиш лиги по клипчетата. Ето и видеото от което разбрах, че имало и такова нещо като King of Europe, точно от кръг в Серес.

И не остана нищо друго освен едно албумче от там…


parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly