юни 032011
 

Колеги ,в тези трудни дни моя лична много добра приятелка има нужда от едно рамо за да излекува баща си и да му помогне да живее пълноценно.

Нужни са 3500 евро за трансплантация на бъбрек.

Не веднъж българите сме показвали, че можем да направим чудеса със значително по-големи суми, надявам се който има възможност да отдели за да помогнем на Яна – кой с колкото може, дори и най-малкото.

 

Копирам тук част от апела й:

Здравейте,

Казвам се Яна Анастасова и се обръщам към вас с молба за помощ.

В семейството ми от поколения се предава наследствено заболяване – бъбречна поликистоза. Заболяването образува кисти във вътрешността на бърбреците, които с течение на времето се пукат и разрушават бъбреците. В даден момент от живота на такъв болен се стига до хемодиализа – манипулация за пречистване на кръвта чрез специален апарат. Процедурата е поддържаща и се прави по няколко пъти седмично. Моят баща – Димитър Анастасов вече 8 години е на хемодиализа. Заболяването може да бъде преодоляно само с трансплантация на бъбрек. Димитър е преминал през една неуспешна трансплантация в Пакистан.

На 08 ноември 2010 г., Фондът за лечение на българи в чужбина излиза с решение, че неговият случай не може да бъде разрешен чрез трансплантация в България и е одобрен за трансплантация извън пределите на страната. Към тази дата той получава уверението, че освен трансплантацията, държавата ще покрие и задължителните предварителни изследвания, които са необходими за да може той да бъде включен в листа на чакащите за донор. Задачата на баща ми е да открие клиника в чужбина, която да се съгласи да извърши трансплантацията. Избраната клиника се намира във Франция. След като бива одобрен от нея, той подготвя заминаването си. Малко преди то да бъде осъществено, Фондът за лечение на българи в чужбина е закрит и неговия правилник е променен. Новите условия гласят, че тъй като не е сигурно, че след предварителните изследвания той ще бъде одобрен за трансплантация – държавата не може да покрие сумата необходима за тях. Сега баща ми Димитър трябва да намери средства за извършване на предварителните изследвания, за да може, ако резултатът е добър, да се възползва от държавната помощ за извършване на трансплантацията.

Обръщам се към Вас с молба да помогнете да събера 3500 евро, които ще покрият тези изследвания, самолетните билети и престоят в болницата.

Димитър Анастасов е художник….

 

Целия текст и развитие по темата можете да следите тук –> Блог на Яна Анастасова.

 

Дарителска сметка:

ПроКредит Банк (България) АД

BAE: PRCB9230

SWIFT BIC: PRCBBGSF

IBAN: BG95PRCB92301437091417

в полза на Димитър Анастасов Анастасов

 

Документи:

Решение на Фонд за трансплантации

Разрешение за набиране на средства

Договор за откриване на дарителска сметка

 

Всяка помощ е добре дошла било то скромна сума или разпространяване на този текст.
Благодаря.

 

parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly

  11 коментара to “Да помогнем на Яна да излекува баща си.”

  1. Благодарим за съдействието на:

  2. Пуснахме поста от блога на Яна по социалните мрежи, както и на магазините за групово пазарене предложение да пуснат дарение по 1 лев.