сеп. 292011
 

И преди съм я пускал тази снимка. Доста е показателна.

Драскане и форуми… това е модерното сега. Бистренето на политиката в кръчмата е малко демоде. Всички така сме свикнали, всички гледаме по телевизията, че имало протести, всички си казваме „ей, браво“ или „това трябва да стане така, онова – иначе“ обаче никой не си мръдва пръста. Изписват се хиляди страници по форумите, има страсти, има чест, партиотизъм. Обаче работния ден свършва и всички отиват да си вдигнат краката на мекото диванче и да си сипят по едно малко и заедно с този еликсир на чувствата още малко да разнищят темата.

Днес на протеста на пилоните пред НДК имаше около 50 протестиращи, около 50 полицая, 10-тина патрулки и 4-5 полицейски микробуса. Това не е съвсем разочароващо, аз лично имам някакви смели надежди, че това няма да бъде заваляно за няколко дни както при протестите срещу високите цени на горивата.

Днес протестиращите запяха химна и тръгнаха към парламента. Веднага се събраха полицайте и им препречиха пътя с искане да се разпръснат. Знаете ли колко е странно – една групичка… да предположим два съседни 8-ми класа се събрали да отидат на кръчма, пеят си химна и носят българското знаме и идват жандарите да ги разпръскват. Голям майтап.

Този път обаче си мисля, че събитията  няма да бъдат подминати ей така. В събота има организиран протест (с разрешение)… подочух, че имало подадени 16000 искания за разрешение на протеста. Колко е достоверно – не знам, но мисля, че наистина ще има много хора.. недоволни хора – много!

От няколко дни пък пред парламента си има заграждения. Има си и много полиция. Истината в момента е, че нещата излизат от контрол и Б.Б. Цв. Цв. , че и заместника му в момента прекрасно го знаят и отчаяно се опитват да измислят какво да правят. Защо не видях Б.Б. да излезе да каже какво се случва, какви мерки се вземат какво ще се случи и т.н. …?

parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly