февр. 112012
 

 

Не много често, но понякога си поръчвам разни неща от китайските сайтове вече няколко години. Нещата са супер евтини, магазините са удобни, а и съпорта им е читав. Разбира се хубаво е разните магазинчета първо да се проверят из форумите за да не залагате на хазарт, защото има голям шанс да не получите нищо. Има доволно количество утвърдени сайтове вече. 🙂 До сега всичко минаваше точно и безпроблемно докато не се стигна до една случка, което може би е повече смешна отколкото трагична.

Та поръчвам си някакви джунджурий, срока в който винаги са идвали пратките минава, минават и още 10-тина дни. От съпорта ме увериха, че нещата пътуват и помолиха да изчакам още няколко дни. Хубаво ама тези няколко дни станаха няколко месеца отгоре, при което съпорта продължава да ме убеждава, че нещата пътуват. 

И ето тук става интересно – във форума на сайта, където писах допълнително получих следният покъртителен отговор:

Служителят в Пощи-Китай, който се заниамва с това да получавате пратките в България е заминал да посети възрастните си родители за уикенда, така, че в Пощи-Китай няма друг, който да е чувал за България. След като Пощи-Китай намерили някой, който им казал, че България реално е държава те трябвало да намерят друг човек, който да им каже къде точно се намира България и как точно можете да получите пратката си там.

Всичко това е отнело на Пощи-Китай два месеца защото, служителят, който обикновено трябваше да е на работа е заседнал в голямо задръстване и се е върнал чак след като от Пощи-Китай са решили да изпратят вашата пратка до Великденските острови (звучи като Източна Европа). 

Crazy but true.

При което вече почти бях отписал нещата за получаване, но пък ме развеселиха доста  🙂

В крайна сметка си получих пратката след още няколко седмици. Реално китайците са си доста печени. Веднъж получих надран предмет, писах им и ми изпратиха нов за тяхна сметка, без да връщам стария. Просто не знам как го постигат.

 

parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly