апр. 172012
 

 

Много приятно за разходка място – добре подредено, тихо и спокойно. От друга страна май отдавна не съм виждал пред манастир да има цигански шатрички за продаване на боклученца. Всъщност греша. Пред троянския манастир има кебапчийници и продават ракия и вино. Даже сега се сещам, че вътре в двора на манастира дори има бакалийка за продаване на китайски сувенирчета. Някак не е много приятно и остава кофти привкус от посещението на едно такова свято място.

Другото, което ми направи впечатление е цената за „здраве“ – 20ст. Който си е вярващ и желае да бъде включен в светата литургия би оставил пари и без „подсказка“.

В една от пещерите, които се виждат от двора на черешишкия манастир се вижда някакъв силует на икона. Мисля, че тук zoom-а е развалил всичко… наистина се виждаше. 

Приятна великденска разходка. Двора на манастира е доволно голям има крайречна алея наречена „Алекова алея“, където човек може да се полюбува на Искъра, да остане сам с мислите си, да усети мястото и да се надиша с пълни гърди на чистия въздух.

 

п.п. Пропуснах да кажа за ханчето, което е точно на разклона за манастира – „Ханче Черепиш“. Скарата е доста добра, цените – народни, обаче шкембето просто не струва. Но за гладни – става  🙂

 

parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly

  One Response to “Великден – Черепишки манастир – 120415”