май 192012
 

Преди по-малко от година, след дълъг ресърч се сдобих с едно радио. Всъщност с единственото радио, на не-безумна цена, което изпълняваше изискванията ми. Да чете от карта памет и да има блуутут хендсфрии. Има и други разни благинки – бързо набиране, bluetooth audio и т.н..

Та така един Clarion FB288RBT ми попадна в ръчичките.

 

Още тогава ми направи впечатление, а и малко ме издразни повърхностното, перлено, гланцово, отражателно, лъскаво покритие, което има върху дисплея. Както и да е – не е болка за умиране. Скоро след това обаче, това фино покритие взе да придобива драскотинки, които с времето ставаха все повече и все по-грозни, докато в един момент не получи следния отвратителен вид:

  

 

Търпях го известно време ама то това не си е за търпене. Сравнително скъпо радио, на под една година употреба, а панела – от радиото в кутийката и обратно. Сетих се за Sony-то, което продадох след като си взех това -радио на около 3 години употреба нямаше нито една драскотина на себе си… ама буквално нито една.

Седнах и драснах един мейл от формата за контакт на сайта на Кларион до английското представителство и до българското с почти нулева надежда за решаване на проблема, но трябваше да пробвам. Нали се носят легенди за отношението към клиентите на запад. 

След два дни обаче получих отговор от мениджър продажби на Импас56, които са представител на Clarion за България. Интересното в този момент беше, че са получили сигнал от френското представителство (?) за проблема. Разменихме няколко мейла, приложих няколко снимки и ме поканиха да ми заменят панела с нов. Честно, даже не съм си и помислял, че може БГ фирма да има такова отношение при предявяване на претенция. Спокойно можеха да не я уважат, защото наистина не знаят дали аз не съм го причинил нарочно. Когато ми се е налагало да предявя рекламация, дори в случайте, когато закона за защита на потребителите или гаранционните условия са категорични, че съм в правото си, търговците застават и ме лъжат в очите, разтакават и т.н. та се налага дори да стигаме до КЗП за разрешаване на проблема – всички се правят на ударени по принцип.

Чисто новият панел, който получих все още няма драскотинка, а и покритието му изглежда някак по-различно. По-плътно и не се отразява в различни цветове. Отгоре на това бутоните светят по-ярко.  Никак не е изключено и „техно…“-търговеца от който купих авто-плейъра да е направил някоя глупост. А машинката си работи чудесно, качеството на разговорите е много добро и за двете страни… абе – точно това, което ми трябваше. Дано и панела не се издраска пак, но не вярвам… да чукна на дърво, да не взема сега да го урочасам 🙂

Та така – това значи да го направиш правилно – както го правят Clarion и могат да бъдат давани за пример като отношение към клиента и качеството си. Тези хора наистина държат на доброто си име.

А и от маркетингова гледна точка дори – това тук ще го прочетат да кажем 1000 човека, 100 от тях ще са попаднали тук защото са търсили отзиви за авто-плейър Кларион и вероятно се чудят между няколко модела. 10 от тях ако се повлияят от написаното значи това са +10 продадени плейъра в повече само от един доволен клиент. Кажете сега, драги търговци, това не си ли заслужава един сменен панел? Започнете да го правите ПРАВИЛНО ! Питайте Кларион как.

 

parti agencia

  

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly