юли 292012
 

Едни пичове организират системни велоразходки – в София, извън София, дневни, нощни и т.н. Откак си домъкнах стария байк си набелязах да ида на една от редовните нощни обиколки в София. Мога да кажа само, че беше много яко преживяване, а нощна София няма нищо общо с тази през деня. 

Обиколката се прави точно в стил разходка – бавничко, без бързане и с няколко почивки. Има един записан маршрут в сайта, но не съм много сигурен дали минахме точно по него. Като цяло – тръгва се четвъртък, около 21 часа от езерото Ариана, минава се покрай президентството, народния театър, площада пред НДК, Витошка, Обиколка из южния парк и обратно. Като цялото това чудо, заедно с пътя от и до вкъщи закова на 40км. Сега очаквам ужасна мускулна треска, както и хората от Bikes Center да си оправят нещата, където си оставиха ръцете при последния ремонт. Но в крайна сметка всичко си заслужаваше. Групата е весела, не познаваш никой, но бъбриш с всички, забавно е, има тромби, чудеса и т.н. Пешеходците се кефят на групата беше над 70 човека с фарчета, стопчета и куп други мигащи, светещи или светлоотразителни неща, снимат манифестацията, радват се и поне на няколко места чух „аааа, днес е четвъртък, вярно“, „ей, ето ги тези, които минават всеки четвъртък“ и т.н.  🙂

Освен нощната разходка има и дневна в неделя от 10 на Ариана, като маршрута е друг, минава се през парковете, само под дърветата и било много прохладно. Ако не се трупясам и все още мога да вървя мисля да посетя и това мероприятие. Да не ме разберете погрешно сега – сами по себеси вечерните разходки не са никак натоварващи, даже действат отпускащо и се кара основно по равното. При мен проблема е, че не съм подготвен чак толкова а и имам още толкова път от и до вкъщи, което си е кофти, но май ще се открият разни шорткъти, които ще ми спестят малко баири. Като казах баири се сетих, че всяка събота пък същите байкъри си правят разходка до някоя готина местност около София, а скоро казаха, че ще стартират и обиколка на северозападна България, така, че следете им сайта и идвайте.

Отгоре на това ентусиастите пък се канят на 5-ти да тръгват към морето. Супер, а? 

Лоша снимка на част от групата.

 

parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly

  2 коментара to “Велоразходка – 40км. с колело в нощна София.”

  1. От миналото лято съм сравнително редовен, ако не си намеря по-интересно занимание за четвъртък и ако не се случи този ден да съм бил с колелото на работа. Маршрута не е 40, а 20км , но заедно с прибирането до нас и километрите до работа се събират над 60 за един ден. Неделната разходка е малко по-технична заради пресечените терени, но става и за напълно начинаещи. Там дистанцията е към 24-26км. Все още не съм ходил на съботна разходка където дистанцията често е над 100км.

  2. Да бях и аз по близко до това място за да мога и аз да карам колело през нощта, много е приятно особено в топлите летни дни и вечерта да усещаш по хладният ветрец. Пък и с толкова хора около теб няма как да не ти е забавно.Както сам пишеш…“Групата е весела, не познаваш никой, но бъбриш с всички, забавно е, има тромби, чудеса и т.н. Пешеходците се кефят на групата беше над 70 човека с фарчета, стопчета и куп други мигащи, светещи или светлоотразителни неща, снимат манифестацията, ….“ и какво ли още не.Колелото е страхотен вид транспорт, хем по евтин, хем и не замърсява околната среда.