авг. 052012
 

Вече няколко четвъртъка се включвам в редовните нощни обиколки на София. Е, сега, ентусиазиран реших да се вкарам и в една малко по-сериозна (за мен) разходка – извън София. Всяка събота се случва, а маршрута е до 50км. Вече писах, че това си е част от програмата на сдружението „Велоразходка“. Та така… стегнах раницата и към 07:30 сутринта отпраших към мястото за среща. Този път се оказа, че сме малко – само 15-тина човека понеже на другия ден тръгват с колела за морето. Събрахме се и с малко закъснение – към Локорско.

Маршрута през Малашевци е лек и спокоен – всичко точно и почти неусетно стигнахме. В Локорско покрай рекичката има страхотна местност – прохладна и с дебели сенки. Там хапнахме, оказа се, че има една каравана, където пекат кебапчета и кюфтета и има суперска наливна бира. Откарахме там няколко часа в хапване и почивка и поехме наобратно, но този път през Негован, Чепинци, Световрачене и Кубратово, като пътьом спряхме да видим манастира св. Мина (Обрадовски манастир). Чак сега погледнах информация за него и има наистина интересни легенди за историята му, а и е готин и си струва да се посети.

Може би по-дългия маршрут навръщане ми дойде в повечко, та сега ближа рани и пия аспирин за мускулната треска. Може би немалко значение отдава и това, че живея далечко от Ариана, където се събираме. Връщането ми се увижда малко а и ми увеличава драстично цялата обиколка. Малко преди 19 часа обаче, полу свличащ се от байка успях да се прибера с тотал от 68 изминати км.

Въпреки всичко се надявам до другия уиекнд да съм свеж и да се вкарам в неделната разходка из парковете, като междувременно не изпусна и тази в четвъртък вечер. Всъщност най-голямата прецаквация на колоезденето не е толкова въртенето на педалите, колкото това да ти убива седалката. Още днес обаче взех мерки за това 🙂 Оборудвах се и с джърси така, че ако видите обличък, съмнителен тип с гола глава в нещо, което прилича на трико това не е нереализирана звезда на Нешка, ами аз. Ако ме проследите обаче, неизменно ще дойде момента в който правя зашеметяващи съчетания с кебапчета и бира в почивката на извънградските карания 🙂

Айде малко снимки:

 

parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly