февр. 092013
 

The Walking Dead

бг – Живите мъртви

постер

Walking-Dead-3-Cast1

изгледани – 2-3 еп. от 1 сезон

персонална оценка – 1/10

няколко думи – Не помня да имам толкова ниска оценка за сериал. Все има някакъв чар в цялата работа, ама това тук съвсем е трагедия.

Та накратко – събужда се един човечец в болницата, излиза и се оказва че докато той е бил в кома всичко е станало в зомбита, които искат да добарат някаква ходеща мръвка за хапване. Дотук добре, обаче в болницата – тотална разруха, даже кабелите от стените извадени (не знам за какво са им били на зомбитата да ги вадят тея кабели ама айде), знаете какви апокалиптични картини могат да изскочат. Така – всички изядени в тая болница, всичко с краката нагоре, само нашия герой цял-целеничък и хич нищо му няма.

Сцена две – той излиза от болницата… към половин час излиза значи (поне на мен ми се стори толкова) пада, става, спира, вади малко системи от ръцете си, после пак пада и пак става, минава през 40 коридора и накрая излиза. Оттам всичко се развива със същата монотонна скорост, почти в реално време. Супер скука.

Втория епизод (защото не съм чак такъв да заклеймя нещо без да му да още 1-2 шанса), та във втория епизод има малко екшън, но само малко. В един момент всички са заобиколени от зомбита в една сграда и аха да ги изядат и нашичките се сещат че силните звуци привличат гадовете. Крадат кола, алармата пищи и така разкарват част от зомбитата и се спасяват като тръгват към лагера. Малоумния герой обаче, който кара, заедно с тая пищяща аларма отива точно в лагера и всички му скачат как не се е сетил, че силния звук привлича зомбита. Ми не се е сетил се оказва. Забравил е що я кара въобще тая кола сякаш. Тука вече зрителя може да си пререже вените, а по-слабите ги доубиват да не се мъчат.

Пълна скръб, всичко е много бавно, много нагласено и доста изкуствено. Е със зомбита няма как да е по-естествено, ама то това си е направо трагедия. Тука сега едни мои колеги ще ми наскачат за тази оценка, та да се извиня предварително. Това просто не е моя тип филми.

Колекция култови сериали евър – виж всички.

 

parti agencia

AddThis SVEJO.NET facebook twitter Lubimi.com Dao.bg Digg.com Ping.bg Pipe.bg Web-bg.com send to email web2PDF convert and download print friendly

  One Response to “Колекция култови сериали евър – The Walking Dead”

  1. Е не е чак толкова зле сериалчето. Вярно че малко Бавно стават нещата, но се преживява, а и по-натам става по-интересен. Иначе евала за преразказа на първите два епизода 🙂